Мања слова Већа слова РССПроцјена путне безбиједности

У периоду од новембра 2018. до фебруара 2020. године, Управа за саобраћај је у сарадњи са Министарством саобраћаја и поморства, Директоратом за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (Министарство финансија), и Управом полиције успјешно реализовала пројекат “Процјена путне безбједности”. 

Пројекат је подразумијевао анализу 1.853 км магистралних и регионалних путева у Црној Гори, користећи иРАП методологију (Интернационални програм процјене безбједности на путевима), 16 инспекција безбједности на путевима на високо ризичним локацијама те обуку локалног особља/службеника .

Укупна вриједност пројекта је 470.000,00 Еура од којих се подршка Европске уније огледала у кофинансирању 85 % вриједности пројекта док је 15% национално кофинасирање. Пројекат је спроведен у склопу ИПА 2014 програма у оквиру којег је поред ових активности успјешно завршена израда дигиталне базе црногорских путева, као и набавка и инсталација централизованог система мјерења, прикупљања и складиштења података о протоку саобраћаја на црногорској путној мрежи.

С тим у вези, овдје можете преузети црногорску и енглеску верзију сумарног извјештаја главних информација и резултата пројекта “Процјена безбједности на путевима у Црној Гори ”.